KarFilec
  • Etusivu
  • KarFilec
  • Kasvatus
  • hyönteinen ravintona
  • Miten käytän kotisirkkoja
  • Tilamyynnissä
  • Hyönteis Blogini

Sitä sun tätä turinaa hyönteisistä ja niitten vierestä.

Tulevaa vuotta suunnitellessa

24/2/2019

0 Kommentit

 
Alkuvuosi on aina suunnittelun aikaa, joten olen itsekin tehnyt suunnitelmia ja hieman ehkä haaveillutkin. Tänä vuonna kaikki ei näytä enää niin "sekavalta", koska toiminta on saanut selkeän suunnan ja yritys alkaa olla jo kuosissaan. 
Tulevan suunnittelua helpottaisi huomattavasti, jos olisi ennustajan taitoja ja voisi jotenkin tulevaisuuteen kurkata. Ainahan ei tiedä onko menossa oikeaan suuntaan. Sen kuitenkin tiedän, että tämä juna ei ole himmaamassa vauhtiaan tai pysäkille edes hetkeksi pysähtymässä. Sen verran ollaan uuden ja mielenkiintoisen asian äärellä.
Näin uudessa tuotantoalassa on niin uhkia kuin mahdollisuuksiakin suurin määrin. Viimeisimpänä ongelmana onkin tullut hyönteispopulaation terveenä ja elinvoimaisena pitäminen. Jo olemassa olevaan populaatioon uuden perimän omaavan ainekseen lisääminen ei välttämättä ole riskitöntä ja saattaa aiheuttaakin muutaman harmaan hiuksen. Joten tuleva vuosi onkin taas uuden oppimista, vaikka jo kuvittelikin osaavansa tämän homman. Hyönteinen on elävä olento, joten se ei aina reagoi kuten kuvitella saattaa ja tuotannon tasaisena pitäminen ei aina onnistu. 

Ympäröivää tilannetta seuratessani olen huomannut, että tapani lähteä mukaan hyönteisalaan on ollut oikea ja liian korkealle tähtäävät tahot ovatkin joutuneet luopumaan äkkirikastumisen toivostaan ja joko lopettamaan tai muuttamaan omia asenteitaan. Uskon siis edelleen, että hiljaa hyvä tulee.   

Kun aloitin hyönteisalalla, tavoitteeni oli tuottaa hyönteistä vain pakasteena eteenpäin myytäväksi. Huomasin kuitenkin jo alussa, että kokonaisvaltaisesti toimiminen tarvitsee myös omaa jatkojalostusta. Aloinkin kuivata sirkkaa maistatus tarkoituksiin ja samalla näissä tilaisuuksissa myytäväksi. Kiitos tästä Lauhan lähiruokafestivaalille, joka oli ensimmäinen virallinen isompi tilaisuus, missä mukana olin. 
Kuivaustilan löytyminen, paperityöt, käytännöt, sekä hygieniapassi veivät hitusen aikaa, mutta nyt on kuivaukseen tarvittavat asiat hanskassa ja itse markkinointi voikin alkaa. Tuotteiden kehittely onkin tullut lähes vahingossa yhdeksi isoimmaksi asiaksi työrintamalla ja samalla olen huomannut löytäväni uinuvan kokki minäni. Opiskelusta on jo reilusti aikaa, mutta taidot on onneksi säilyneet. Tässä toiminnassa luovuudesta ei ole haittaa ja jopa pieni hulluuskin on suotavaa.
 
Ajankäyttöä helpottaa tuotettavan hyönteismäärän helppo laskeminen ja nostaminen. Joten kysynnän ja tarjonnan suhteen olen oppinut säätämään tuotantoa. Myös ongelmatilanteissa, tuotannon minimiin laskeminen on helppoa. Onhan hyönteisen kasvuaika vain kuusiviikkoa. 

Jatkojalostuksen saattaminen tälle tasolle onkin jo kirvoittanut uusia aluevaltauksia. 
Tuotteeni päätyminen ensimmäisen kaupan hyllylle on hieman ehkä pelottavaa. Olen tottunut seisomaan tuotteeni takana ja perustelemaan kiinnostuneille ihmisille sen käytön järkevyyden. Nyt tuotteen ostaminen perustuu asiakkaan omaan kiinnostukseen ja mieltymykseen. En ole varma onko kuluttaja vielä valmis moisiin päätöksiin. Ei ainakaan suuressa mittakaavassa. 

No onneksi oman yrityksen tulos ei riipu ainoastaan kaupassa tapahtuvasta toiminnasta, vaan pakastemyynti Finsectalle on ensisijainen tavoitteeni. Samalla voin levittää hyönteistietoutta niin painetussa mediassa kuin jalkautumalla potentiaalisten ihmisten pariin. Tavoitteena on kuitenkin kokonaisvaltainen hyönteistalouden tutuksi tuominen. 

Kesällä Okra 3-6.7. ja syksyllä Turun Ruoka- ja Viinimessut 4-6.10. tuovat mukavasti säpinää vuoteen. Turun messuja 23-25.8. vielä harkitaan ja pienempiä tilaisuuksia on jo tiedossa. Messuosaston sisustus onkin siis ajankohtainen pohdittava. Onneksi myös messuille on tullut tuottajatoreja ja muita pientuottajia hyödyttäviä ratkaisuja, jotka mahdollistavat meidän osallistumisen isommillekin messuille. 

Koskaan ei tiedä mitä mielenkiintoista eteen putkahtaa. Ainakin on oppinut sen, että jokaiseen tilaisuuteen on tartuttava, jos mielii saada uusia kontakteja ja haasteita.

Tuotteitani voi siis kohta bongata myös Lautturin hyllyiltä ja itsekin siellä niitä esittelen 1.3.

​Sinne seuraavaksi siis!!! 
   
Kuva
0 Kommentit



Jätä vastaus.

    Laatija

    Yksi hyönteisiin hurahtanut tuottaja ja jatkojalostaja joka haluaa lisätä omalta osaltaan hyönteistalouden tunnettavuutta ja kertoa se koko kansalle.

    arkisto

    saattaa 2019
    helmikuu 2019

    Kategoriat

    Kaikki

    RSS-syöte

Site powered by Weebly. Managed by Louhi Net Oy
  • Etusivu
  • KarFilec
  • Kasvatus
  • hyönteinen ravintona
  • Miten käytän kotisirkkoja
  • Tilamyynnissä
  • Hyönteis Blogini